Bruksgodset och lite allt möjligt!





Nu kommer lite bilder från min keramikkurs som jag går på onsdagkvällar, 18-21. Vi är 7 stycken kursdeltagare och så är det Anna-Karin som är krukmakare och Peter som är hennes lärling. Jag njuuuuter av varje sekund som jag får vara där. Jag har faktiskt drejat och det var huuuur kul som helst, men otroligt svårt att "centrera" klumpen. I onsdags så fick Alva följa, det var ju ingen jympa och hon behövde lite mammatid. Jag tror att hon fick mer AnnaKarintid än mammatid....Alva är AnnaKarins största fan. AnnaKarin är otroligt bra med min blyga Alva, jag är väldigt tacksam för det. Då vi åker dit för att äta eller fika så säger Alva alltid: "Mamma, tror du att AK är där idag, vad tror du att hon kommer att kalla mig "skruttbutta" eller "sötlök". Alva blir så otroligt stolt då AK uppmärksammar henne.

Tyvärr är det bara 3 gånger kvar innan jul, varav en av gångerna ska vi träffas en lördag (den 7:e) och bränna vårt gods i Raku., åsså ska vi dricka vin o äta gott. Jag längtar.

Idag har Alva haft sin kompis Emilia här i 3 timmar, de har inte haft en enda kontrovers (hur stavas det???)...Sedan drog vi hela familjen på Olearys å käkade gott. Abbe satt still nästan hela tiden.



Höll på att glömma...innan vi gick på Olearys hamnade vi på Clas Ohlssons pga soundcheck med MetallicaTribute (tyckte inte att det var OK för barnens öron). Där köpte vi dessa fönsterlampor. Har kollat in dem en tid och varit tveksam. Men nu känns det helt rätt.



I morgon blir det Bjästabacken o skidbytardag samt ev. Nävertjäls Hantverksmarknad...Middag i Brösta.

Hejsan/Å.

Höstlov.



Eftersom Alva har fri förskola och följer läsåret så har hon lov från dagis i veckan. Vi försöker hitta på myspys. I dag på fm pysslade hon, ett eget påkommet koncept...hon gör datorer i papper. Hon är kreativ min flicka. Samtidigt satt jag och målade mig vid köksbordet och la på min "must have eyeliner" då Abbe tyckte att han oxå behövde det, inför vår stundande stadsresa. Så här snygg blev han:



Efter lunch med ugnspannkaka drog vi till stan o parkerade på 3:e planet i Paradisgaraget (så mycket folk var det på stan). Vi gick till bibblo, där jag tyckte ALLA hostade o nös, inte min grej. Alva spelade på datorn och Abbe o jag försökte läsa bok. Sedan gick jag till Tandis o spolade runt min onda visdomstand, det känns bättre nu. Ska dra den då lusten faller på. Undra när det blir...

Efter det blev det middag hos mamma o pappa för att sedan åka hem i mörkret. Nu ska vi natta ungarna...hoppas jag.

I morgon kväll är det äntligen Bruksgodset igen...ska ta med kameran denna gång. Längtar!!!

Sköt om Er/Å.

Skridskoskola på Kempis och Besök på Barnmottagningen.



I går var det dax för skridskoskola igen, varje söndag kl. 17-17.50 är det. Alva tycker att det är toppen och vågar mer och mer för varje gång. Hon är lik mig och är lite rädd för allt som KAN göra ont. För det gör ju rackarns ont att landa med baken på isen. Jag trodde att det var igår som det skulle vara föräldramöte, men det var först nästa söndag. Jag kunde pusta ut...för de vill väl säkert att man ska sy något eller så...eller vad tror ni???

Tror faktiskt att Alva saknar sin Milla på dessa träningar, vet ialla fall att jag saknar Maria...


Måste bara visa denna underbara bild från den 20/10 på eftermiddagen nere vid bryggan. Helt vindstilla!!! Jag säger som Tomas: "Bor vi här?"




I morse var Abbe och jag på Barn (Alva var hos farmor), vi hade tid 09.00, fick träffa dr. Muhammed Dahir Dira kl. 09.15 som undersökte honom. Han ordinerade prover som skulle tas venöst, Fick emlan kl.10.00 och proverna togs (på 1:a sticket) kl.11.10.  Snacka om delay, det tog 20 minuter för dem att få dit emlan, tur att hon var skicklig på att sticka. ABBE  VAR LESS!!! Men han gjorde det bra. Vi kom därifrån vi 11.30 och hade med oss Lactulos och en starkare kortisonkräm. Vi ska prova att ge Lactulos i 3 veckor, för att sedan börja utesluta vissa maträtter i turordning. Kan säga att det räckte med 5ml Lactulos, sedan var det igång och han har ätit som en häst till middag. Framtiden får utvisa...

Sov gott/Å.

Nu är träden puts väck...



Våra grannar Gustafsson nedanför har ju haft en enorm kärlek till sina stora höga björkar som mer och mer störde vår utsikt, men nu för ett par veckor sedan så tog de ned dem. Lycka!!!

Så här såg det ut innan de tog ned dem:




Tyvärr har jag ingen bra efterbild, men ni kan ju tänka er...


Idag har vi varit på stan efter många om och men. Vi fixade ett galler till Alvas hjälm, tyvärr så fattades det ju naturligtvis skruvar till det då vi kom hem fem i 4, så det blir skridskoskola imorgon utan galler. Var oxå en sväng på Polaren och gjorde av med pengar på ullunderställ, fuskpolo och vantar. Ett par vinterskor blev det oxå till Alva, hon har stora fötter den tjejen, storlek 28. En Latte på Barista innan Coop och hemfärd. Väl hemma tinade vi kyckling och gjorde en toppensupersmaskig Kycklinggryta med mango (receptet fanns i senaste MedMera) och till efterrätt blev det kladdkaka och hallon. Abbe har ätit över förväntan idag, smaskade tom på kycklingen. Efter allt detta bakade Alva och jag goda kakor. Nu sitter jag här och bloggar men eg. skulle jag skriva ut kort till pappas julklapp, men vissa färger i skrivaren tog helt plötsligt slut. Synd...

Nej, nu ska jag gå och kramas med Tomas.

Sov Gott/Åsa.


Försöker blogga från mobilen, det gick åt skogen...

Friday, October 23, 2009

Nya tavlor.


Nu är det länge sedan kära kusin köpte "Tyglösa" till mig från Ikea. De har hängt tomma på väggen i Abbes rum. Men i dag hittade jag ett tyg på Åhléns. Så trots enorm värk i kroppen o lite feber så var jag bara tvungen... Förresten så ringde de från Barn i dag, vi har fått en tid på måndag redan.
Posted by Anonymous at 9:19 PM 0 comments
Subscribe to: Posts (Atom)

Titta vad jag kan...



Efter mycket lååång väntan och många dagars träning kan Abbe äntligen GÅ!!!
Han håller balansen med armarna rakt upp.
Tror faktiskt att han är lika glad som vi.

Remiss till Barnkliniken...

Besöket på VDC tog 15 minuter o vi gick därifrån nöjda, för att vi utan strid fick en remiss till Barnkliniken. Synd bara att väntetiden dit är upp emot 3 månader...

Matvägran och sömnbrist.

Det går inte så bra för mig med min blogg, kan det vara sömnbristen som ger brist på energi??? Nu har Abbe även slutat att äta bra. Han har bara ätit 1 dl hälsofil och en clementin från igår kväll till idag och nu är klockan 13.07. Fick honom äntligen att sova lunch kl. 12.10. Innan har han varit vaken nästan hela natten och kl. 04.30 fick jag nog o gav honom en Alvedonsupp, han gillar inte att få något i svansen...blir sur. Efter det så somnade han om, om det var effekt av Alvedon eller bara utmattning är svårt att veta. Jag har faktiskt fått en tid på VDC kl. 15.15 för att få prata med en doktor om detta, känns som att jag inte vet vad jag ska göra längre...Suck.

Helt otroligt att min Europenaros blommar i minusgrader...

RSS 2.0