Rösta på mig!!!

Jag har lagt ut min prylhylla på Vi i Villas tävling om hemmagjord julklapp....Rösta på mig!!! Snälla!

/Åsa.

Mossa...

Fick en idé från Aftonbladet. Småfåglarna måste ju få mat, tyvärr har de inte fattat att man kan picka på äpplet...än...




Man kan vinna...

...en jättefin skylt hos Emmas ideér, kolla in hennes sida!!!

/Åsa.



Alvas prylhylla.

Hittade i en blogg en tjej som fixade prylhyllorna vi hade då vi var små och samlade på glasfigurer mm...Fick för mig att fixa en till Alva. Pappa hittade en på vinden hemma och var jättesnäll och målade den till mig. Jag hinner ju aldrig allt som jag får för mig...Sen drog jag in på Lajbans o Scraphuset, hittade jättefina papper från Bo-Bunnies design.





Jag är nöjd, hoppas bara att Alva vill ha den...vilket jag tror att hon vill. Det var så kul att hinna pyssla lite.

/Åsa.

På utflykt.

I lördags var det ju äntligen sol och väldigt varmt, så vi tog oss en tur med barnen till Reveludden och Stubbis.



Alva o jag plockade lite mossa till en utedekoration som vi gjorde dan efter...



Det blev en mysig förmiddag där vi samlade en massa energi, det har ju varit sååå grått o trist ute.


/Åsa.



Mjölkkanna av AnnaKarin Rask-Nygren

Nu har jag den hemma...äntligen...







Det är väldigt svårt att få en rättvis bild av den i detta gråmulna väder...

Jag skulle ju ta kameran med idag då vi åkte dit, men med 2 ungar så är det lätt att glömma.

Men vi ska ju dit på Adventsmys på Onsdag kl. 19.00 (REKOMMENDERAS), så då ska jag ta lite mer bilder, det finns så mycket fint!

Hade tänkt visa mina vita GodJul skålar, men de kommer inte till rättvisa i detta inlägg, kannan är bara för fin!

Ikväll blir det fest med jobbet på Vikegården, Etiopisk afton med allt vad det innebär, stackars min mage.

So long/Åsa.

Man kan vinna dessa...

Hos en av mina favvo bloggar: Mitt Vita Hus kan man tävla o vinna fina vita bokstäver...

Kolla in: http://mittvitahus.blogspot.com/2009/11/tavling.html#comment-form

Om det inte går att klicka på länken, så kan man ju alltid kopiera den....Är inte så jättehaj på det än.

Det har varit lite snålt med inlägg på senaste tiden, dagarna rinner iväg och jag hinner bara hälften av vad jag tänkt.

Bilder på Vit keramik kommer imorgon kväll, ska till Bruksgodset i morgon å fota....

/Åsa.

Veckan som gått!

I veckan har det varit mycket att göra, de ringde i alla fall från Barnmottagningen och berättade att proverna på Abbe var helt ua. Så det är väl bara att fortsätta kämpa och vi skulle få höra av oss i mitten av december om det inte var bättre.

I går var jag till Bruksgodset för en heldag med Rakubränning och middag. Det var såååå otroligt spännande att få se vad det skulle bli av det som inte såg ut för att kunna bli något av (lång konstig mening).


Rakutemplet i Banafjäl:
Lördagens aktiviteter i Rakutemplet.

Det gick till på så sätt att vi skröjbrände vårt gods inne, eller rättare sagt AnnaKarin o Peter gjorde det. Så igår glaserade vi efter konstens alla regler...eller jag vet inte om det fanns så mycket regler...

Sedan tog vi ut det, stoppade det i tunnan o tände gasoltuben, jag var livrädd att det skulle åka i taket. Jag såg potentiella brännskador överallt...riskanalytiker som man är.

Det blev ca 1000 grader varmt i tunnan, vi väntade tills glasyren smälte och släckte gasolen. Efter det la vi godset i tunnor med sågspån för att förlänga bränningsprocessen, där fick de ligga i ca 15 minuter. För att sedan ta upp det o stoppa det i iskallt vatten. Då vi tog in det var det kolsvart av sot. Men efter lite putsning med svinto så var lyckan stor.






Sen åt vi sen och väldigt god middag...




Har fotat en del av mina saker:

Granarna (brända i Raku):


En stor skål (brända i Raku):


Kakelplattor med tomtar o text; TOMTEN och FROST:





har inte lagt in bilder på allt, det tar sån tid. Jag 2 vita drejade skålar kvar som ska brännas imorgon tror jag....På onsdag är det sista omgången, men sen börjar det om i februari igen. Hoppas mitt arbete tillåter att jag hinner vara med.

Ni som gillar vit keramik med text ska inte missa nästa inlägg, AnnaKarin har gjort så fina mjölkkannor i lämplig storlek...ska köpa mig en sådan jag.

I kväll har mamma o pappa varit hit med pizza o tårta farsdag till ära, vi skulle dit men Abbe har feber o en envis rinnande snuva. Far min har drabbats av Tinnitus pga ett larm på jobbet som gick av, hoppas det går över fort!

Sov Sött!








Fågelmataren.




Den här fågelmataren från DesignTorget är jag så grymt sugen på att köpa, såg att den finns på Bohag. Man sätter fast den med en sugpropp på fönstret och fyller med fågelgodis, och vips har barnen något kul att kika på. Det är bara småfåglarna som får möjlighet att mumsa från den. Den kostar 125 kr på deras webshop...undrar vad Bohag tar???

Vi får väl se om det blir den...

Bild: www.designtorget.se





Halloween...

...gick omärkt förbi. Men vi har haft en toppenbra helg. I går skulle vi ju göra en tur till Bjästa och Nävertjäl, men vi struntade i det efter att ha läst av barnens sinnestillstånd lite...Alva var såååå trött o ville bara mysa. Abbe han är nöjd med att strutta omkring hemma, så Tomas han isolerade på nya loftet och jag försökte städa nere. Seadn åkte vi till mamma och pappa, vi fick 3 rätters middag. Det var supergott, mätta och nöjda åkte vi hem vid 19-tiden. Barnen la sig i tid och Tomas och jag spelede Buzz Svenska Genier...JAG vann...

I morse vaknade vi tidigt som vanligt, Alva sa kl. 08.30 att "Mamma, jag tänkte att vi skulle baka muffins med glasyr", så vi gjorde det samtidigt som vi gjorde en deg till "Sirapsbröd"...



Efter detta åkte Alva och Tomas till Billsta och ställde in båten hos Perran för vinterförvaring. Jag krattade löv medans Abbe sov sött ute i vagnen. Det var så skönt i solen. Sedan bar det av till skridskoskola igen, veckorna rusar iväg.

Nästa inlägg kommer att handla om en FÅGELMATARE som är sååå snygg att jag kommer nog att köpa den.



Nu är det bäst att gå o sova innan Abbe vaknar....och du som läser...lämna gärna en liten kommentar, jag ser att det är folk som läser men inte vilka ;)...







RSS 2.0